Навигација

Academia Tangom |
16618
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16618,nouveau-core-1.0.4,translatepress-en_US,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Академија „ТангоМ”

Во „ТангоМ” главниот фокус на изучување на тангото се базира на истражување на суштината на комуникацијата и движењето и правилно оддржување на сопствениот баланс збогатувајќи го вокабуларот согласно современите текови и секогаш инспиративниот традиционален дух на овој танц.

Тангото најчесто се опишува како страстен танц, најмногу поради блиската конекција помеѓу партнерите, карактерот на музиката и поради дел од историјата на танцот. Колку и да звучи изненадувачки, тангото не e толку комплицирано одвнатре како што изгледа однадвор – во суштина тоа е слично на пријатен топол разговор помеѓу блиски пријатели.

Тангото низ илустрации

Зошто да се придружите?

Невербална комуникација Танго која ќе ви ја подобри стабилноста, држењето на телото, свесноста за телото, координацијата во простор, подвижноста, музикалноста и социјализацијата.

Учество

Со познавање на невербалниот јазик Танго добивате можност за учество на социјални танго забави, маратони и фествали на секаде во светот.

Танго Музика

Оркестрирана музика која е ризница полна со емоции. Егзистира повеќе од еден век поделена во групи според ритамот (милонга, валс и интернационал).

ВИДИ ПОВЕЌЕ
80

Тангото не познава граници

Организација и реализација на часови по танго и други танци за различни возрасни групи

100

Едукативен карактер

Едукација и стимулирање на културниот развој на граѓаните

72

Медиумска култура

Афирмирање на културата и културните настани преку МАС медиумите

88

Поддршка и сооработка

Соработка со меѓународни и странски организации

Што е потребно за Танго?

Удобни Чевли

Една од клучните работи за успешен танц и успешен танчер, се чини дека се спојувате со чевлите заедно при самиот танц. Затоа бирајте удобни чевли.

Желба за напредок

За една девојка или момче да почне да заигра аргентинско танго, покрај љубовта кон музиката, друштвените танци и уметноста потребна е и силна желба.

Неутрална мисла

Од особено значење е неутралната мисла, смирениот дух и посветеноста во самиот танц. Успшниот танчер е секогаш смирен и посветен во самиот танц.

Тангото е од тие случајности што никогаш не се
случајни.
Вештина дадена за забава, уживање и здравје затоа ја заслужуваат сите!.

Биди и ти дел од ТангоМ академијата

Во „ТангоМ” главниот фокус на изучување на тангото се базира на истражување на суштината на комуникацијата и движењето и правилно оддржување на сопствениот баланс збогатувајќи го вокабуларот согласно современите текови и секогаш инспиративниот традиционален дух на овој танц.

Стани дел од Тангом тука :